Ser sidan konstig ut? Prova att uppgradera din webbläsare.
Ladda ner Chrome här (https://www.google.se/chrome/browser/desktop/)
Ladda ner Internet Explorer här (https://www.microsoft.com/sv-se/download/internet-explorer.aspx)

Serranoskinka med pocherade lantägg smaksatt med äppeldressing och kryddig ruccola

Serranoskinka med pocherade lantägg smaksatt med äppeldressing och kryddig ruccola
Kategori: Förrätter
Recept: Paul Svensson
Portioner: 4
Huvudingrediens
8-12 skivor Serranoskinka
Övriga ingredienser
Pocherade ägg
4 lantägg
2 msk vitvinsvinäger

Äppeldressing
2 gröna äpplen
½ dl sockersaften av en citron
1 msk valnötter
2 finhackade vårlökar
2 msk nötolja
1 msk rödvinsvinäger
salt
svartpeppar

100 g ruccola
olivolja
Gör så här
Blanda vitvinsvinägern med vatten och låt koka upp.
Knäck äggen ett i taget i en slev och häll försiktigt ner i det sjudande vattnet. Låt sjuda 2-4 minuter.
Lyft försiktigt upp äggen med en hålslev och lägg i en skål med isvatten.

Äppeldressingen
Skala äpplena, tag bort kärnhusen och tärna.
Koka upp 2 dl vatten med socker och citronsaft.
Lägg i äppeltärningarna och låt koka dem mjuka.
Krossa valnötterna och stek dem gyllenbruna i oljad stekpanna.
Blanda alla ingredienser och smaksätt med salt och peppar.

Stek ruccolan hastigt i olja i het panna och servera med serranoskinka, pocherade ägg och äppeldressing.

Dryckestips:
Torres Santa Digna Cabernet Sauvignon Rosé (nr 74807). Vinet kommer från Chile och är gjort på en av världens mest kända druvsorter, nämligen Cabernet Sauvignon, men den här gången har man gjort ett fylligt rosévin på druvan i stället för ett rött vin. Vinet är halvtorrt men äppelsåsens sötma kommer att balansera ut sötman i vinet och göra det behagligt torrt. Vinet har en medellång smak. Servera vinet vid 8-10 °C.
Skicka receptet via mejl:
Your message (click here):

Sök - Recept

Skriv in den råvara du vill hitta recept till.



Filtrera din sökning:














Kundvagn

Din kundvagn är tom.