Ser sidan konstig ut? Prova att uppgradera din webbläsare.
Ladda ner Chrome här (https://www.google.se/chrome/browser/desktop/)
Ladda ner Internet Explorer här (https://www.microsoft.com/sv-se/download/internet-explorer.aspx)

Renkalvsrostbiff med sotad purjolök och mandelpotatispuré

Renkalvsrostbiff med sotad purjolök och mandelpotatispuré
Category: Varmrätter
Author: Magnus Albrektsson
Servings: 4
Main ingredients
1 renkalvrostbiff
Other ingredients
1 purjolök

Mandelpotatispuré:
5 stora potatisar Rosamund
1-2 koppar mjölk
50 g smör
1 msk rostade mandlar
mandelolja
Cooking process
Skölj purjolöken väl. Dela purjolöken i två delar. Lägg purjolöken i ugnen 225 °C i ungefär 10-15 minuter, tills purjolöken svartnat.
Låt svalna och lägg den svartnade purjolöken i en mixer, mixa tills du får en slät aska.
Krydda renkalvrostbiffen med salt och peppar, strö över med purjolöksaskan.
Grädda i en het panna stekt och koka till 100 ° C ugn tills den inre temperatur av 52 °C. tillagningstiden är cirka tio minuter.
Om du vill steka lite mer mogen, dock något rödaktig inuti, grädda i 57 ° C och låt stå en stund innan du skär.
Stek av renkalv är bäst när den lämnar en rödaktig inuti (52-55 C).
Koka potatisen tills den är mjuk. Mosa till puré i en skål och blanda med rumstempererat smör.
Tillsätt mjölk som upphettas gradvis. Krydda med mandelolja, salt och peppar.
Rosta mandlar på en plåt, och strö dem slutligen på potatispurén.

Rödlök och rotfrukter:
Stuvad kålrot och selleri passar bra med kalvstek och med lök som blivit efterstekt i rödvin.
Lägg en klick smör och lite flytande honung de i kokta rotfrukterna, och smaksätt med salt och peppar.
Skicka receptet via mejl:
Your message (click here):

Recipe search

Find recipes by using the card number, or search for free.



Restrict the search to:














SHOPPING CART

Shopping Cart is empty.