Ser sidan konstig ut? Prova att uppgradera din webbläsare.
Ladda ner Chrome här (https://www.google.se/chrome/browser/desktop/)
Ladda ner Internet Explorer här (https://www.microsoft.com/sv-se/download/internet-explorer.aspx)

Najadlax med gräddig spenatstuvning

Najadlax med gräddig spenatstuvning
Category: Varmrätter
Author:
Servings: 4
Main ingredients
12 skivor Najadlax
Other ingredients
1-2 schalottenlökar, finhackade
300 g rensad bladspenat
2-3 dl matlagningsgrädde
smör
salt och peppar

Dekoration
2 ägg, kokta och skurna i klyftor
4 tsk rom
Cooking process
Med smak av sommar året runt! En härlig rätt som passar både som lunch eller lättare middag. Sommartid plockar man kanske egen spenat i landet och tar bort de grova stammarna. På vintern finns det utmärkt färdigrensad spenat i grönsaksdisken.

Fräs löken i smör. Tillsätt spenat och låt steka med tills den mjuknar. Slå på grädden och låt koka ihop. Smaksätt med saltoch peppar.För godare smak, ta ut laxen ur förpackningen och låt den ligga i rumstemperatur cirka 1 timme före servering. Lägg laxskivor på kanten av en djup tallrik eller i en skål och spenatstuvning i mitten. Dekorera med ägghalvor toppade med lite rom.

Tips! Gräddkokt spenat är gott också till kallrökt lax.

Dryckestips
Sältan i laxen mildras något av den gräddiga spenatstuvningen. Ett fruktigt och generöst vitt vin passar fint. La Chasse Chardonnay (artikelnummer 16348) har inslag av honungsmelon och apelsin.
Skicka receptet via mejl:
Your message (click here):

Recipe search

Find recipes by using the card number, or search for free.



Restrict the search to:














SHOPPING CART

Shopping Cart is empty.