Ser sidan konstig ut? Prova att uppgradera din webbläsare.
Ladda ner Chrome här (https://www.google.se/chrome/browser/desktop/)
Ladda ner Internet Explorer här (https://www.microsoft.com/sv-se/download/internet-explorer.aspx)

Krispig anka à la orange med kronärtskocka

Krispig anka à la orange med kronärtskocka
Kategori: Varmrätter
Recept: Paul Svensson
Portioner: 4
Huvudingrediens
700 g ankbröst
Övriga ingredienser
Rimlag
1 apelsin, rivet skal
1 l vatten
½ dl salt
½ dl farinsocker

Kronärtskockor
3 kronärtskockor
1 l kycklingbuljong
2 apelsiner, saften av
1 dl vitt vin
1 gul lök
2 lagerblad
1 kvist timjan
1 kvist basilika, om det finns basilikablommor, ta med dem
salt, svartpeppar

Vvinegrette
1 apelsin, filéad
½ dl olivolja
1 msk champagnevinäger (eller annan god vit)
salt, svartpeppar
Gör så här
Ugnstemperatur 120 °c

Rimlagen
Låt ankan ligga i rimlagen i 20 minuter, lyft ur den och låt rinna av.

Kronärtskockorna
Skala kronärtskockor och koka dem mjuka i kycklingbuljong med apelsinsaft, vitt vin, gullök, lagerblad, timjan, basilika.
Smaka av med salt och peppar.

Ankan
Lägg ankan med skinnsidan neråt och starta stekningen i kall panna.
Stek ankan tills den är krispig och sätt in i mitten av ugnen i ca 8-10 minuter eller tills stektermometern visar 58 °C.

Vinegretten
Skiva anka och kronärtskocka.
Skär apelsinfiléerna i bitar och blanda med övriga ingredienser till vinegretten.
Lägg upp anka och kronärtskockor på tallrik eller fat och ringla vinegrette över.

Så skalar du en kronärtskocka
bryt av stjälken så de grova trådarna följer med, skär av toppen på blomman, ställ skockan med botten upp och skär av blombladen. Kvar blir det vita köttet, botten. Det så kallade skägget tas bort med tesked eller kniv efter kokningen.
Skicka receptet via mejl:
Your message (click here):

Sök - Recept

Skriv in den råvara du vill hitta recept till.



Filtrera din sökning:














Kundvagn

Din kundvagn är tom.