Ser sidan konstig ut? Prova att uppgradera din webbläsare.
Ladda ner Chrome här (https://www.google.se/chrome/browser/desktop/)
Ladda ner Internet Explorer här (https://www.microsoft.com/sv-se/download/internet-explorer.aspx)

Ugnsbakad röding med blomkålscrème

Ugnsbakad röding med blomkålscrème
Category: Varmrätter
Author: Magnus Albrektsson
Servings: 4
Main ingredients

4 Rödingfilèer, ca 180 g styck


Other ingredients

10% rimlag (1 lit vatten, 1 dl salt)

Blomkålscrème 4 pers
1/2 huvud blomkål
3 mandelpotatisar ca 150 g (skalade)
Ca 1/2 lit mjölk
Ca 2 dl grädde
2 msk creme fraiche

Gurka, citron och dill 4 pers
1/2 gurka
1 citron
5 kvistar dill
ca 1 dl olivolja av hög kvalité salt

Cooking process

Putsa rödingen och lägg i rimlagen 10 min. Avstanna rimningen genom att lägga i kallt vatten.
Salta lätt på köttsidan och lägg på en oljad plåt med skinnet uppåt.
Baka i 80° ugn till en innetemperatur på 40°.
Dra av skinnet innan servering.

Blomkålscrème:
Skär ner blomkålen i små buketter, ta bort stammen.
Koka kålen och potatisen riktigt mjuk i mjölken.
Sila bort mjölken och pressa ur vätskan
Koka ner grädden till häften i separat kastrull. Mixa till en slät puré med grädden och creme fraichen, smaka av med salt.

Citron-och dillgurka:
Skala och tärna gurkan, undvik kärnhuset.
Skär ur 4 filéer av citronen och skär dessa i små bitar.
Pressa juicen av citronen och blanda med olivoljan.
Vänd i gurkan och citronbitarna i vinegretten och salta innan servering.
Dressa över fisken och toppa med plockad dill.

Garnityr:
Brödkrutonger

Dryckestips:
Leitz Zwei Dry Riesling (nr 5822)En torr, härlig Riesling med tydlig frukt som matchar både syran i citronen och det lite feta i fisken och crémen.

Vill du veta mer om våra olika gåvokort och vad de innehåller för delikatesser och produkter? Läs mer under Köp gåvokort.

Skicka receptet via mejl:
Your message (click here):

Recipe search

Find recipes by using the card number, or search for free.



Restrict the search to:














SHOPPING CART

Shopping Cart is empty.