4 Rödingfilèer, ca 180 g styck
10% rimlag (1 lit vatten, 1 dl salt)
Blomkålscrème 4 pers 1/2 huvud blomkål 3 mandelpotatisar ca 150 g (skalade) Ca 1/2 lit mjölk Ca 2 dl grädde 2 msk creme fraiche
Gurka, citron och dill 4 pers 1/2 gurka 1 citron 5 kvistar dill ca 1 dl olivolja av hög kvalité salt
Putsa rödingen och lägg i rimlagen 10 min. Avstanna rimningen genom att lägga i kallt vatten. Salta lätt på köttsidan och lägg på en oljad plåt med skinnet uppåt. Baka i 80° ugn till en innetemperatur på 40°. Dra av skinnet innan servering.
Blomkålscrème: Skär ner blomkålen i små buketter, ta bort stammen. Koka kålen och potatisen riktigt mjuk i mjölken. Sila bort mjölken och pressa ur vätskan Koka ner grädden till häften i separat kastrull. Mixa till en slät puré med grädden och creme fraichen, smaka av med salt.
Citron-och dillgurka: Skala och tärna gurkan, undvik kärnhuset. Skär ur 4 filéer av citronen och skär dessa i små bitar. Pressa juicen av citronen och blanda med olivoljan. Vänd i gurkan och citronbitarna i vinegretten och salta innan servering. Dressa över fisken och toppa med plockad dill.
Garnityr: Brödkrutonger
Dryckestips: Leitz Zwei Dry Riesling (nr 5822)En torr, härlig Riesling med tydlig frukt som matchar både syran i citronen och det lite feta i fisken och crémen.
Vill du veta mer om våra olika gåvokort och vad de innehåller för delikatesser och produkter? Läs mer under Köp gåvokort.
Hör av dig till oss på 08 - 556 116 15 eller Läs mer
Skänk 5 kr per kort så gör vi detsamma! Läs mer
Vill du veta mer om hur Delicard fungerar? Läs mer