Ser sidan konstig ut? Prova att uppgradera din webbläsare.
Ladda ner Chrome här (https://www.google.se/chrome/browser/desktop/)
Ladda ner Internet Explorer här (https://www.microsoft.com/sv-se/download/internet-explorer.aspx)

Najadlax med gravad citron på örtagårdsbädd

Najadlax med gravad citron på örtagårdsbädd
Category: Varmrätter
Author: Paul Svensson
Servings: 4
Main ingredients
450 g najadlax eller rökt lax
Other ingredients
Gravad citron
2 citron
1 msk salt
2 msk socker

Basilikasås
1 tomat
1 vitlöksklyfta
1 ask färsk spenat
1 knippe färsk basilika
2 dl olja
salt
svartpeppar

Olika sallader och örter
Till exempel rosésallad, lollo rosso, ruccola,spenat, basilikablad.
Cooking process
Gravad citron
Tvätta och skala citronerna. Glöm inte att spara skalen. Skär bort det vita fruktköttet och klyfta sedan citronerna.
Lägg citronskalen och fruktköttet i skilda skålar och låt marinera i salt och socker under cirka 12 timmar.
Finhacka därefter citronskalen och blanda med citronklyftorna.

Basilikasås
Halvera tomaten, tag bort kärnorna och lägg i en mixer tillsammans med den skalade, skivade vitlöksklyftan och de sköljda spenatbladen. Mixa till en slät massa.
Tillsätt basilikabladen samt lite salt och svartpeppar.
Fortsätt att mixa samtidigt som du häller i oljan i en tunn stråle. Lägg såsen i kylen för att svalna.

Riv salladsbladen och örterna och häll över basilikasåsen. Lägg salladen på ett serveringsfat och lägg Najadlaxskivorna ovanpå. Placera den marinerade citronen runt om.

Dryckestips
Pieropan Soave Classico (nr 89011) är strågult med blommig doft. Syrorna är behagliga och mjuka med aromer av citrus, frukt och örter. Lite kryddighet finns också. Servera vinet vid 8-10 °C.
Skicka receptet via mejl:
Your message (click here):

Recipe search

Find recipes by using the card number, or search for free.



Restrict the search to:














SHOPPING CART

Shopping Cart is empty.