Ser sidan konstig ut? Prova att uppgradera din webbläsare.
Ladda ner Chrome här (https://www.google.se/chrome/browser/desktop/)
Ladda ner Internet Explorer här (https://www.microsoft.com/sv-se/download/internet-explorer.aspx)

Hummer à la Maine

Hummer à la Maine
Category: Varmrätter
Author:
Servings: 2
Main ingredients
1 hummer, ca 560 g
Other ingredients
6 stora potatisar
2 majskolvar
olivolja
5 g smör + lite till
salt, peppar
Cooking process
Om man vill göra hummern mer "matig" föreslår vi denna amerikanska variant som vi fann i hummerparadiset Maine.

Sätt ugnen på 225 C.
Borsta potatisarna noga eller skala dem. Skär dem i tunna klyftor och lägg dem på en smord plåt.
Pensla med olivolja och peppra lätt, vänta med salt tills serveringen så blir potatisen krispigare.
Ställ in plåten i ugnen i cirka 30 minuter eller tills klyftorna är färdiga och börjar få färg.

Koka under tiden majskolvarna nästan mjuka i lättsaltat vatten.
Skär dem i cirka 3 centimeter stora bitar.
Hetta upp lite olja i en panna, gärna grillpanna, och fräs majsbitarna tills de får färg.
Smält 75 g av smöret sakta. Ta av från värmen.
Låt det stå tills bottensatsen sjunker.
Ös upp det klara smöret och ställ det nära spisen så att det håller sig varmt.

Klyv den tinade hummern, knäck klorna och pensla stjärtköttet med resten av smöret.
Lite peppar är gott på.
Ta ut potatisen och salta den.
Höj värmen till 300 C. Gratinera hummern i 3-4 minuter, tills den är genomvarm och ytan börjar bli brun.

Servera en halv hummer var med majs, potatis och skirat smör.

Skicka receptet via mejl:
Your message (click here):

Recipe search

Find recipes by using the card number, or search for free.



Restrict the search to:














SHOPPING CART

Shopping Cart is empty.