Ser sidan konstig ut? Prova att uppgradera din webbläsare.
Ladda ner Chrome här (https://www.google.se/chrome/browser/desktop/)
Ladda ner Internet Explorer här (https://www.microsoft.com/sv-se/download/internet-explorer.aspx)

Hjortstek med tagliatelle och nystekta kantareller

Hjortstek med tagliatelle och nystekta kantareller
Kategori: Varmrätter
Recept: Magnus Albrektsson
Portioner: 4
Huvudingrediens

Hjortstek, ca 800 g


Övriga ingredienser

500 g färsk tagliatelle eller 300 g torkad pasta
4 dl viltbuljong
2 dl grädde
1 msk maizena till redning
500 g gula kantareller
salt och peppar
4 st salladslökar
smör till stekning
4 stjälkar bladpersilja

Gör så här

Putsa bort eventuella senor och hinnor.
Bind upp steken med bindgarn, salta och peppra och bryn runtom i stekpannan.
Lägg på ett ugnsgaller med plåt under stek i ugn på 90 grader till en innetemp på 55 grader.
Låt köttet vila ca 5 min.
Tranchera vid servering.

Koka ihop viltbuljongen med grädden till god smak och red av med lite maizena utblandat med vatten till en simmig sås.
Koka pastan "al dente" och vänd i såsen.
Putsa och stek kantarellerna i smör och toppa med tunt skivad salladslök.
Salta och peppra.
Lägg upp pastan och slå kantarellerna över, strimla persiljan och strö på toppen.

Dryckestips
Kleine Zalze Vineyard Selection Shiraz Mourvédre Viognier (nr 2034)
Mjuka tanniner och torkad frukt i ett mustigt sydafrikanskt vin som visar svamp och kött från sin bästa sida.

Vill du veta mer om våra olika gåvokort och vad de innehåller för delikatesser och produkter? Läs mer under Köp gåvokort.

Skicka receptet via mejl:
Your message (click here):

Sök - Recept

Skriv in den råvara du vill hitta recept till.



Filtrera din sökning:














Kundvagn

Din kundvagn är tom.