Cirka 800 g hjortstek
Salt och svartpeppar 5 kvistar färsk timjan, hackad rapsolja till stekning
Jordärtskockspuré 10 jordärtskockor, skalade citronsaft 2 dl gräddfil, avrunnen i kaffefilter salt
Vinägersky 1 schalottenlök, skalad och skivad 1 msk farinsocker 1/2 dl kalvfond, flytande 2 dl vatten 2 st enbär 1 kvist färsk rosmarin sherryvinäger salt och svartpeppar
Friterad ingefära och jordärtskocka 1 bit färsk ingefära, tunt skivad 2-3 jordärtskockor, tunt skivade salt olja, till fritering
Som hjort för fest!
Låt köttet ligga i rumstemperatur 2-3 timmar före stekning. Värm ugnen till 130 °C. Gnid in steken med salt, svartpeppar och timjan. Bryn den runtom i rapsolja i het panna tills den får en vacker färg. Stick in en termometer mitt i köttet och stek den färdig i ugn tills innertemperaturen nått upp till 55-60 ºC eller i cirka 1 1/2 timme. Låt steken vila i minst 15 minuter täckt med folie innan du skivar upp den.
Jordärtskockspuré Koka jordärtskockorna i lättsaltat vatten med citronsaft i tills de är helt mjuka. Häll av vattnet och låt dem ånga av ordentligt. Mixa med gräddfil till en slät puré. Smaka av med salt.
Friterad ingefära och jordärtskocka Hetta upp oljan till 130 °C. Fritera ingefäran och jordärtskockorna tills de är krispiga, salta.
Vinägersky Bryn löken i lite smör. Strö på farinsocker och låt det hela bli karamelliserat. Tillsätt fond, vatten och kryddor. Sjud en stund och smaka av med vinäger, salt och svartpeppar.
Vill du veta mer om våra olika gåvokort och vad de innehåller för delikatesser och produkter? Läs mer under Köp gåvokort.
Hör av dig till oss på 08 - 556 116 15 eller Läs mer
Skänk 5 kr per kort så gör vi detsamma! Läs mer
Vill du veta mer om hur Delicard fungerar? Läs mer