Ser sidan konstig ut? Prova att uppgradera din webbläsare.
Ladda ner Chrome här (https://www.google.se/chrome/browser/desktop/)
Ladda ner Internet Explorer här (https://www.microsoft.com/sv-se/download/internet-explorer.aspx)

Hjortstek med enbärsgräddsås

Hjortstek med enbärsgräddsås
Category: Varmrätter
Author:
Servings: 4
Main ingredients

800 g hjortstek


Other ingredients

2 msk smör
1/2 gul lök, finhackad
1/2 palsternacka, hackad
1/4 rotselleri, hackad
1 morot, hackad
1/2 äpple, hackat
1 tsk enbär, grovhackade
3 vitpepparkorn
1 krm timjan, torkad
1 krm rosmarin, torkad
1/2 lagerblad
5 dl köttbuljong
3 dl matlagningsgrädde
1-2 msk smör

Cooking process

Gräddsås med enbär passar till dovhjort och annat vilt.

Sätt ugnen på 175 C.
Fräs lök, palsternacka, rotselleri, morot och äpple under omrörning i ca 1 minut. Tillsätt enbär, vitpepparkorn, timjan, rosmarin, lager- blad, buljong och grädde.
Koka till ca 4 dl återstår.
Sila genom fin sil.
Koka på nytt och smaka av med salt, peppar och gelé.
Eventuellt blandas såsen med smör under kraftig vispning.
Bryn steken runt om i smör.
Salta och peppra.
Stick in en termometer mitt i köttet och ugnsstek tills steken har en temperatur av 55-60 C. Har du ingen termometer, stek i  40-45 min.

Låt köttet vila i folie i 15 minuter. Skär i skivor och servera exempelvis med hasselbackspotatis, sockerärter och kokta morötter.

Vill du veta mer om våra olika gåvokort och vad de innehåller för delikatesser och produkter? Läs mer under Köp gåvokort.

Skicka receptet via mejl:
Your message (click here):

Recipe search

Find recipes by using the card number, or search for free.



Restrict the search to:














SHOPPING CART

Shopping Cart is empty.