Ser sidan konstig ut? Prova att uppgradera din webbläsare.
Ladda ner Chrome här (https://www.google.se/chrome/browser/desktop/)
Ladda ner Internet Explorer här (https://www.microsoft.com/sv-se/download/internet-explorer.aspx)

Grillad kalventrecôte med rostad paprika, kronärtskocka och oliver

Grillad kalventrecôte med rostad paprika, kronärtskocka och oliver
Kategori: Varmrätter
Recept: Magnus Albrektsson
Portioner: 4
Huvudingrediens
4 skivor kalventrecôte, ca 180 g styck
Övriga ingredienser
Oliver, rostad paprika, kronärtskocka:
2 gula paprikor
2 röda paprikor
4 st knipplökar eller 1 purjolök
10 st gröna oliver
20 st svarta kalamata oliver
6 st marinerade kronärtskocksbottnar
saft och rivet skal från 1 citron
½ dl olivolja av hög kvalitet
salt och peppar
50 g rucculasallad
40 g hyvlad parmesanost
Gör så här
Salta och peppra köttet och grilla ca 5-7 min på varje sida.
Om du jobbar med klotgrill så ge köttet fin färg på direkt värme och flytta sedan till sidan utan kol och grilla vidare på indirekt värme. Sätt då gärna på locket.
Kolla gärna med termometer, köttet ska hålla 58° i kärntemperatur.
Låt gärna köttet vila ca 3 min innan servering.

Oliver, rostad paprika, kronärtskocka
Dela paprikorna och ta ur kärnhuset.
Grilla eller rosta i 200° ugn ca 15 min.
Lägg paprikorna i en bunke och täck med plastfilm ca 10 min (går lättare att skala då).
Dela sedan parikorna i grova bitar.
Dela och grilla eller stek knipplökarna mjuka, salta och peppra.
Skär ner skockorna i mindre bitar och blanda med oliver, citron och olivolja.
Blanda ner paprikan och löken
Toppa med ruccula och parmesan.
Skicka receptet via mejl:
Your message (click here):

Sök - Recept

Skriv in den råvara du vill hitta recept till.



Filtrera din sökning:














Kundvagn

Din kundvagn är tom.