Ser sidan konstig ut? Prova att uppgradera din webbläsare.
Ladda ner Chrome här (https://www.google.se/chrome/browser/desktop/)
Ladda ner Internet Explorer här (https://www.microsoft.com/sv-se/download/internet-explorer.aspx)

Grillad kalventrecote med palsternackscreme

Grillad kalventrecote med palsternackscreme
Category: Varmrätter
Author:
Servings: 4
Main ingredients

600 g kalventrecote


Other ingredients

4 mellanstora palsternackor
Grädde
Smör
Kantareller
2 schalottenlökar
2 dl rödvin
1 krossad vitlöksklyfta
Timjan
3 dl kalvfond

Cooking process

Kalventrecote:
Skär filén i skivor och salta och peppra försiktigt.
Gnid in grillpannan med lite olja och lägg i köttet när pannan är riktigt het.
Bryn 1-2 minuter och ge ytan ett snyggt grillmönster.
Stek färdigt i ugnen på låg värme, max 150 C tills köttet har en innertemperatur på cirka 65 C. Använd stektermometer!
Låt köttet vila i smörpapper tills det ska skivas upp och serveras.

Palsternackscreme:
Skala, skölj och skär palsernackan i små bitar.
Slå över grädde så att det knappt täcker och koka tills palsternackorna är mjuka.
Häll av grädde ochspar den.
Kör palsernackorna i matberedare, smaka av med salt, peppar, en klick smör och litet av gräddavkoket.

Rödvinsreduktion:
Fräs en hackad schalottenlök tillsammans med en krossad vitlöksklyfta i lite smör i en kastrull.
Slå på 2 dl rödvin och lägg i en kvist timjan. Reducera ned till hälften.
Tillsätt 3 dl kalvfond och reducera ned till en trögflytande konsistens.
Sila bort löken.

Servera den skivad kalventrecoten tillsammans med palsternackscremen och lite färska kantareller frästa i smör tillsammans med hackad schalottenlök. Ringla lite rödvinsreduktion på tallriken.

Vill du veta mer om våra olika gåvokort och vad de innehåller för delikatesser och produkter? Läs mer under Köp gåvokort.

Skicka receptet via mejl:
Your message (click here):

Recipe search

Find recipes by using the card number, or search for free.



Restrict the search to:














SHOPPING CART

Shopping Cart is empty.