600 g kalventrecote
4 mellanstora palsternackor Grädde Smör Kantareller 2 schalottenlökar 2 dl rödvin 1 krossad vitlöksklyfta Timjan 3 dl kalvfond
Kalventrecote: Skär filén i skivor och salta och peppra försiktigt. Gnid in grillpannan med lite olja och lägg i köttet när pannan är riktigt het. Bryn 1-2 minuter och ge ytan ett snyggt grillmönster. Stek färdigt i ugnen på låg värme, max 150 C tills köttet har en innertemperatur på cirka 65 C. Använd stektermometer! Låt köttet vila i smörpapper tills det ska skivas upp och serveras.
Palsternackscreme: Skala, skölj och skär palsernackan i små bitar. Slå över grädde så att det knappt täcker och koka tills palsternackorna är mjuka. Häll av grädde ochspar den. Kör palsernackorna i matberedare, smaka av med salt, peppar, en klick smör och litet av gräddavkoket.
Rödvinsreduktion: Fräs en hackad schalottenlök tillsammans med en krossad vitlöksklyfta i lite smör i en kastrull. Slå på 2 dl rödvin och lägg i en kvist timjan. Reducera ned till hälften. Tillsätt 3 dl kalvfond och reducera ned till en trögflytande konsistens. Sila bort löken.
Servera den skivad kalventrecoten tillsammans med palsternackscremen och lite färska kantareller frästa i smör tillsammans med hackad schalottenlök. Ringla lite rödvinsreduktion på tallriken.
Vill du veta mer om våra olika gåvokort och vad de innehåller för delikatesser och produkter? Läs mer under Köp gåvokort.
Hör av dig till oss på 08 - 556 116 15 eller Läs mer
Skänk 5 kr per kort så gör vi detsamma! Läs mer
Vill du veta mer om hur Delicard fungerar? Läs mer