Ser sidan konstig ut? Prova att uppgradera din webbläsare.
Ladda ner Chrome här (https://www.google.se/chrome/browser/desktop/)
Ladda ner Internet Explorer här (https://www.microsoft.com/sv-se/download/internet-explorer.aspx)

Gravad sik boquerones en vinagre med fänkålssallad

Gravad sik boquerones en vinagre med fänkålssallad
Kategori: Förrätter
Recept: Paul Svensson
Portioner: 4
Huvudingrediens
160 g gravad sik
Övriga ingredienser
1/2 fänkålsstånd, tunt hyvlad 
2 citroner, rivet skal av en och saft av två 
1 dl olivolja 
1 msk rostade fänkålsfrön, krossade 
200 g blandad sallad, t ex roman, isberg, frissée 
1 ask kryddkrasse 
2 ägg, hårdkokta och och grovt rivna på rivjärn
brödkrutonger
salt och svartpeppar 
Gör så här
Fräscht och gott! Boquerones kan man säga är en spansk motsvarighet till våra sillinläggningar. Oftast används småfisk som t ex färsk ansjovis.

Arrangera den gravade siken i en glasburk.
Lägg i fänkålen och strö över fänkålsfrö.
Mixa citronskal, citronsaft, olivolja och svartpeppar, sila.
Slå dressingen i burken och låt stå i kyl ett par timmar.
Blanda sallad, ägg, olivolja, salt och nyklippt krasse i en stor skål.
Avsluta med nystekta brödkrutonger.

Avnjut salladen med boquerones. 

Skicka receptet via mejl:
Your message (click here):

Sök - Recept

Skriv in den råvara du vill hitta recept till.



Filtrera din sökning:














Kundvagn

Din kundvagn är tom.