Ser sidan konstig ut? Prova att uppgradera din webbläsare.
Ladda ner Chrome här (https://www.google.se/chrome/browser/desktop/)
Ladda ner Internet Explorer här (https://www.microsoft.com/sv-se/download/internet-explorer.aspx)

Gravad lax med löjrom och fransk potatissoppa

Gravad lax med löjrom och fransk potatissoppa
Category: Förrätter
Author: Paul Svensson
Servings: 4
Main ingredients
450 g gravad lax
100 g löjrom
Other ingredients
Potatissoppa
3 potatisar
5 purjolökar, endast det vita
1 l mjölk
2 dl grädde
2 citroner
salt

Grön sås
1 ask ramslök (går att ersätta med spenat och lite lättstekt vitlök)
1 ask spenat
3 dl matolja
salt
Eventuellt ramslöksblommor, om säsong
Cooking process
Potatissoppan
Skiva potatis och purjolök.
Koka dem mjuka i lättsaltad mjölk.
Mixa slätt i matberedare och tillsätt grädde.
Smaka av med citron och salt.

Den gröna såsen
Lägg ramslök och spenat (och ev lättstekt vitlök om ramslök utesluts) i en mixer
Värm matolja till 70-80 °C och slå den över löken och spenaten i mixern.
Mixa allt med lite salt och sila direkt.
Lägg i laxen, häll över cremèn och den gröna såsen, och klicka på löjrommen.

Servera med nystekta ramslöksblommor om det är säsong.
Skicka receptet via mejl:
Your message (click here):

Recipe search

Find recipes by using the card number, or search for free.



Restrict the search to:














SHOPPING CART

Shopping Cart is empty.