Ser sidan konstig ut? Prova att uppgradera din webbläsare.
Ladda ner Chrome här (https://www.google.se/chrome/browser/desktop/)
Ladda ner Internet Explorer här (https://www.microsoft.com/sv-se/download/internet-explorer.aspx)

Enbärslax med potatismos och marinerad tomat

Enbärslax med potatismos och marinerad tomat
Kategori: Varmrätter
Recept: Paul Svensson
Portioner: 4
Huvudingrediens
800 g Enbärslax
Övriga ingredienser
Potatismos
3 stora, mjöliga potatisar
40 g smör
½ dl mjölk
½ dl grädde
1 vitlöksklyfta pressad

Marinerade tomater
3 tomater
rivet skal samt saft från två lime-frukter
4 msk olivolja
salt
svartpeppar
färsk koriander till dekoration
Gör så här
Sätt ugnen på 120 °C och baka enbärslaxen i ugnen tills innertemperaturen är 42 °C.
Skär laxen i bitar enligt receptbilden. Spara en liten bit till potatismoset.
Skala potatisen, skär i klyftor och koka dem mjuka i lättsaltat vatten.
Värm mjölken. Mosa potatisen och blanda i smör, den varma mjölken, grädde och den hackade laxbiten.
Smaksätt med vitlök,olivolja, salt och peppar.

Dela tomaterna, ta bort men spara kärnhusen och skär tomaterna i bitar.
Marinera tomatbitarna och kärnhusen i en blandning av det rivna limeskalet, saften av limefrukterna och olivolja. 

Servera laxen med potatismos och de marinerade tomaterna.
Dekorera med korianderblad.

Dryckestips
Det italienska vinet Carpineto Riserva (nr 95153) från Chianti Classico är mörkrött till färgen och har en fyllig doft av hallon, tobak och vanilj. I smaken finns även lite kryddighet med inslag av körsbär, salvia, mörk choklad, tobak och kaffe. Dekantera vinet och servera vid 18-20 °C. 
Skicka receptet via mejl:
Your message (click here):

Sök - Recept

Skriv in den råvara du vill hitta recept till.



Filtrera din sökning:














Kundvagn

Din kundvagn är tom.