Ser sidan konstig ut? Prova att uppgradera din webbläsare.
Ladda ner Chrome här (https://www.google.se/chrome/browser/desktop/)
Ladda ner Internet Explorer här (https://www.microsoft.com/sv-se/download/internet-explorer.aspx)

Chililax med gräddiga ärtor

Chililax med gräddiga ärtor
Category: Varmrätter
Author: Petteri Luoto
Servings: 4
Main ingredients
400 g chililax
Other ingredients
olja till stekning
salt

Gräddiga ärtor
1 påse (250g) frysta ärter
1 finhackad lök
½ l grönsaksbuljong
2 dl grädde
1 msk socker
1 msk smör
olja till stekning
salt
svart peppar
murklor eller shitakesvamp
kokt blomkål, sparris eller dylikt för dekoration
Cooking process
Skär laxen i små portionsbitar och strö på lite salt.
Stek laxbitarna hastigt runt om i en het oljad panna och fortsätt värma dem i ugn, 150 °C i ca sex minuter.

Gräddiga ärtor
Stek löken till soppan mjuk i lite olja i en kastrull på svag värme.
Häll i grönsaksbuljongen och grädden och låt koka upp.
Lägg i de frysta ärterna och låt koka upp igen.
Mixa till en slät puré. Smaksätt med smör, socker, salt och peppar. 
Häll ärtpurén i botten på en tallrik och lägg i laxbitarna.

Dekorera med exempelvis bitar av stekt svamp och små, kokta blomkålsknippen.


Tips! Lax är som saftigast när den inte är helt genomstekt.
Skicka receptet via mejl:
Your message (click here):

Recipe search

Find recipes by using the card number, or search for free.



Restrict the search to:














SHOPPING CART

Shopping Cart is empty.