Ser sidan konstig ut? Prova att uppgradera din webbläsare.
Ladda ner Chrome här (https://www.google.se/chrome/browser/desktop/)
Ladda ner Internet Explorer här (https://www.microsoft.com/sv-se/download/internet-explorer.aspx)

Champagnesoppa med laxrom

Champagnesoppa med laxrom
Kategori: Förrätter
Recept: Paul Svensson
Portioner: 4
Huvudingrediens
80 g laxrom
Övriga ingredienser
För 4 personer 
80 g laxrom 
1/2 dl sagogryn 
1 dl gröna ärtor 

Soppa 
2 dl kycklingbuljong 
1/2 dl grädde, lättvispad 
1 dl champagne, eller annat mousserande vin 
2 dl gröna ärtor, frysta 
6 blad färsk mynta salt och svartpeppar 
Gör så här
Koka sagogryn i rikligt med vatten under ständig omrörning tills de är genomskinliga, skölj dem kalla.
Koka upp kycklingbuljongen, mixa den med gröna ärtor och mynta.
Häll i champagne och dra av från värmen.

Blanda sagogryn, laxrom och ärtor samt smaka av med salt och peppar. 
Lägg röran i botten av ett glas, slå på soppan och avsluta med lättvispad grädde, njut!

Tips! Det går givetvis bra att använda annan rom om man föredrar eller inte kan få ta på just laxrom, man bör dock undvika svarta kaviartyper då det kan missfärga soppan.


Dryckestips
Till champagnesoppa kan man väl inte servera något annat än champagne?!  Jeanmaire Blanc De Blancs Brut är frisk med mineralaktig fruktighet, har en lite brödig ton och friskt inslag av äpple. 
Skicka receptet via mejl:
Your message (click here):

Sök - Recept

Skriv in den råvara du vill hitta recept till.



Filtrera din sökning:














Kundvagn

Din kundvagn är tom.