Ser sidan konstig ut? Prova att uppgradera din webbläsare.
Ladda ner Chrome här (https://www.google.se/chrome/browser/desktop/)
Ladda ner Internet Explorer här (https://www.microsoft.com/sv-se/download/internet-explorer.aspx)

Casserole med kalventrecote

Casserole med kalventrecote
Category: Varmrätter
Author: Paul Svensson
Servings: 4
Main ingredients
750 g kalventrecote
Other ingredients
salt och vitpeppar
olja till stekning

Svampsås
2 dl svampbuljong
2 dl grädde
2 lagerblad
1 msk dijonsenap
1 citronsalt och vitpeppar

Casserole
250 g toppmurklor, färska eller torkade
1 msk smör
1 schalottenlök
1 klyfta vitlök
1 knippe färsk dragon
200 g vita bönor, ev färdigkokta
50 g sojabönor, ev färdigkokta
Cooking process
Ugnstemperatur 125 °c

Kalven
Låt köttet vila i rumstemperatur i god tid före tillagning. Gnid in kalventrecoten i salt och vitpeppar.
Stek gyllenbrun runt om, ställ in i ugn ca 50-60 minuter eller tills termometern visar 59-60 grader.

Svampsåsen
Koka ihop svampbuljong med grädde, lagerblad och smaka av med dijon, citron, salt och vitpeppar.
Vispa den skummig precis innan servering.

Casserolen
Om murklorna är torkade, förbered dem enligt instruktion på förpackningen.
Finhacka lök och vitlök. Finhacka dragon.
Stek murklorna, runda av med en smörklick, den hackade löken och dragonen.
Blanda med bönorna.

Servera kalven och casserolen med den skummiga såsen.
Skicka receptet via mejl:
Your message (click here):

Recipe search

Find recipes by using the card number, or search for free.



Restrict the search to:














SHOPPING CART

Shopping Cart is empty.