Ser sidan konstig ut? Prova att uppgradera din webbläsare.
Ladda ner Chrome här (https://www.google.se/chrome/browser/desktop/)
Ladda ner Internet Explorer här (https://www.microsoft.com/sv-se/download/internet-explorer.aspx)

Anka på planka

Anka på planka
Kategori: Varmrätter
Recept:
Portioner: 4
Huvudingrediens

700 g ankbröst


Övriga ingredienser

1 kg potatis
2 äggulor
4 msk grädde
2 msk smör
salt, peppar

Rödvinssås
4 dl kalvfond
4 dl rödvin
1 msk tomatpuré
1 morot, hackad
1 rödlök, grovhackad
2 msk honung
3 vitlöksklyftor
1 lagerblad
1 kvist timjan
salt, peppar
maizena

Gör så här

Sätt ugnen på 175 C.

Kryssa fettet på ankbröstet med en vass kniv.
Salta och peppra och lägg köttet i medelvarm panna med fettsidan nedåt.
Stek tills nästan allt fett smält bort och köttsaften börjar tränga upp. Vänd köttet och stek i ca 4 minuter. Lägg ankan i en ugnsfast form och stek färdigt i ugnen, ca 7 minuter.
Ta ut ankan och linda in den i folie och låt vila i 10 minuter. Skär eventuellt bort överflödigt fett på ankbröstet.

Rödvinssås
Fräs grönskerna i smöret. Häll i tomatpuré och tillsätt kalvfond, rödvin & kryddor. Koka ihop till hälften i ca 30 minuter. Smaka av med salt och peppar. Sila genom en finmaskig sil och red av med maizena.

Potatismoset
Koka potatisen och mosa i potatispress. Tillsätt äggulorna och grädden och smaksätt med salt och peppar.Vispa moset till en jämn puré och lägg det i en spritspåse.

Vill du veta mer om våra olika gåvokort och vad de innehåller för delikatesser och produkter? Läs mer under Köp gåvokort.

Skicka receptet via mejl:
Your message (click here):

Sök - Recept

Skriv in den råvara du vill hitta recept till.



Filtrera din sökning:














Kundvagn

Din kundvagn är tom.