700 g ankbröst
1 kg potatis 2 äggulor 4 msk grädde 2 msk smör salt, peppar
Rödvinssås 4 dl kalvfond 4 dl rödvin 1 msk tomatpuré 1 morot, hackad 1 rödlök, grovhackad 2 msk honung 3 vitlöksklyftor 1 lagerblad 1 kvist timjan salt, peppar maizena
Sätt ugnen på 175 C.
Kryssa fettet på ankbröstet med en vass kniv. Salta och peppra och lägg köttet i medelvarm panna med fettsidan nedåt. Stek tills nästan allt fett smält bort och köttsaften börjar tränga upp. Vänd köttet och stek i ca 4 minuter. Lägg ankan i en ugnsfast form och stek färdigt i ugnen, ca 7 minuter. Ta ut ankan och linda in den i folie och låt vila i 10 minuter. Skär eventuellt bort överflödigt fett på ankbröstet.
Rödvinssås Fräs grönskerna i smöret. Häll i tomatpuré och tillsätt kalvfond, rödvin & kryddor. Koka ihop till hälften i ca 30 minuter. Smaka av med salt och peppar. Sila genom en finmaskig sil och red av med maizena.
Potatismoset Koka potatisen och mosa i potatispress. Tillsätt äggulorna och grädden och smaksätt med salt och peppar.Vispa moset till en jämn puré och lägg det i en spritspåse.
Vill du veta mer om våra olika gåvokort och vad de innehåller för delikatesser och produkter? Läs mer under Köp gåvokort.
Hör av dig till oss på 08 - 556 116 15 eller Läs mer
Skänk 5 kr per kort så gör vi detsamma! Läs mer
Vill du veta mer om hur Delicard fungerar? Läs mer