Ser sidan konstig ut? Prova att uppgradera din webbläsare.
Ladda ner Chrome här (https://www.google.se/chrome/browser/desktop/)
Ladda ner Internet Explorer här (https://www.microsoft.com/sv-se/download/internet-explorer.aspx)
X

Varumärken vi gillar!

Vi väljer bara leverantörer som vi själva tycker om. Ibland är det stora och välkända företag, andra gånger är det mindre producenter eller distributörer. Vi tycker helt enkelt om det de gör och hoppas att du tycker detsamma.

Global

Global

Den första Globalkniven designades i Japan år 1985. Kombinationen av ett slitstarkt stål, en unik design och en extremt vass egg var det som gjorde att intresset för Globalkniven snabbt växte. Först fick kniven fäste hos de professionella kockarna, sedan följde hemmakockarna efter.

Le Creuset

Le Creuset

Hos Le Creuset står mat och vinupplevelsen i centrum. Le Creuset återspeglar sig i de franska lantköken, och deras traditioner går ända tillbaka till 1925. Genom åren har sortimentet expanderat och omfattar idag även stengods, stål samt aluminiumprodukter som säljs över hela världen.

Iittala

Iittala

Tidlös design sedan 1881. Det som började som ett glasbruk i Iittala i Finland har nu skapat mängder av bruksföremål som berikat människors vardag i flera generationer. Iittala tycker att föremål ska ha karaktär, de ska kunna kombineras och fylla flera funktioner, med en tidlös design som aldrig kommer kastas bort.

Sataké

Den japanska knivtraditionen växer sig allt starkare i de svenska köken och Satake är ett välkänt varumärke på den svenska marknaden. Alla Satakes köksknivar tillverkas i ett kvalitativt stål och en slipvinkel på 15 grader rekommenderas för optimal skärpa.

Skeppshult

Från järntacka till gjutjärnspanna. I dagens samhälle är vi vana vid ett högt stressigt tempo, produkter som blir inkuranta inom ett år och massproducerade produkter tillverkade i fjärran öster. Hos Skeppshult råder andra premisser, här har de handgjutit deras produkter sedan 1906 enligt gamla traditioner.

Fiskars

Fiskars

Fiskars är ett ledande varumärke som erbjuder funktionella, användarvänliga och hållbara designlösningar för hela hemmet. Fiskars produkter utvecklas utifrån inspiration och drivkraft att få jobbet gjort på bästa och enklast möjliga sätt. Företaget grundades 1649 och är idag Finlands äldsta industriföretag. De har arbetat med redskap, saxar och stålbearbetning ända sedan starten för 360 år sedan.

Rörstrand

Rörstrand

I snart 300 år har Rörstrands varit synonymt med kvalitet och gott hantverk. Tallrikarna och serviserna från Rörstrand har gått i arv, blivit släktklenoder, klassiker, samlarobjekt och skrivit in sig i svensk designhistoria. Kanske för att de alltid förstått att kvalitet inte bara handlar om att hålla och fungera över lång tid.

Falbygdens ost

Falbygdens ost

God ost är inget man stressar fram. Därför har Falbygdens ost vänt, passat, luktat och smakat ända sedan 1878. Idag är de dessutom en av Sveriges största importörer av utvalda ostdelikatesser och dessertost från hela världen.

Bahco

1886 föddes detta berömda varumärke. Det är än i dag en symbol för kvalitet inom handverktyg och sågar.

Edblad

Edblad grundades på Singö 2006 i norra Roslagen av formgivarna Hans och Cathrine Edblad med en uttalad ambition att bygga ett ansvarsfullt etiskt företag med hållbara produkter och stötta olika hjälporganisationer för att kunna göra skillnad.

Solstickan Design

1936 fick konstnären Einar Nerman uppdraget att rita etiketten till asken Solstickan. Där och då skapades den klassiska symbolen Solstickepojken. Den folkkära pojken och texten ”Till förmån för barn och gamla” prydde askarna och grundidén var att på ett enkelt sätt bidra till samhället genom att skänka ett par öre av varje såld ask till Stiftelsen Solstickan. Redan tidigt inriktade sig stiftelsen på att hjälpa barn med funktionshinder och kroniska sjukdomar som till exempel diabetes och reumatism.

Rosti Mepal

Rosti Mepal

Margrethe-skålen designades på uppdrag av Rosti 1954 på Sigvard Bernadotte och Acton Bjørns designstudio i Köpenhamn, och den har fått sitt namn efter den dåvarande kronprinsessan Margrethe av Danmark. Skålen har sålts i mer än 40 miljoner exemplar över hela världen.

Rosti Mepal

Silva

Silvas huvudsakliga verksamhet är inriktad på outdoor, sport och proffs. På alla dessa tre områden erbjuder de kvalitativa och användbara produkter som till exempel pannlampor, kompass, stegräknare, kikare och GPS:er. Företaget grundades 1933.

Kockums Jernverk

Kockums emaljerade kokkärl görs i flera olika färger, men det är den milda gula färgen med den tunna mörkgröna kanten längst upp som svenskarna gillar allra bäst.

Rosti Mepal

Nicolas Vahé

Nicolas Vahé har ett förflutet som kock och chokladmakare. 2007 startade han eget och han älskar att blanda traditionella recept med moderna influenser. Han tillverkar idag allt ifrån kryddor, marmelad, pesto, olivolja, honung, risotto till choklad och mycket mer.

Rosti Mepal

Rosendahl

Rosendahl Copenhagen startade 1984 och har sedan dess varit känt för ren design till bra priser. En av tankarna är att tillverka produkter som kan har många användningsområden samtidigt som de genom snygg design kan förhöja vardagen, alltid i enlighet med skandinavisk designtradition.

Tactic

I mer än 50 år har den finska speltillverkaren Tactic gjort sig känd för sina innovativa, spännande och högkvalitativa spel som roar miljontals familjer runt om i världen.

Zwilling

Zwilling är en av de största och äldsta tillverkarna av köksknivar, saxar, köksredskap och bestick, och grundades i juni 1731.

Reisenthel

I över 40 år har Reisenthel förenklat det dagliga livet för tusentals människor världen över genom att kombinera funktion, mångsidighet och snygg design. Produkterna designas i Tyskland och har bland annat tilldelats internationella Red Dot Design award och Design Plus Award.

Philips

Royal Philips i Nederländerna är ett diversifierat teknikföretag som har fokus på att förbättra människors liv genom meningsfulla innovationer inom områdena hälsovård, konsumentprodukter och belysning. 

Casall

I över 30 år har Casall skapat högkvalitativa träningskläder och träningsredskap. Alltid baserat på passion för kvalitét och design.

Urbanears

Urbanears är ett svenskt varumärke som är helt inriktade på att tillverka funktionella, väldesignade och kvalitativa hörlurar. De började tillverka hörlurar för att de tyckte det saknades en produkt som verkligen gav rätt feeling, vilket de vill få till genom mer genomtänkt design från start till mål. Alla Urbanears hörlurar har fått namn efter platser i Stockholm.Iris hantverk

Iris hantverks vision och mål är att få återväxt i det traditionella hantverksyrket som borstbinderiet är. Detta genom att föra ut hantverkarnas gedigna kunnande i produkter av funktionell och god design i kombination med kvaliteten av naturmaterial.
Växbolin

Just i Växbo finns landets bäst bevarade miljöer från linberedningens glansdagar. De små linberedningsverken vid Trolldalen vittnar om den linodlande allmogens nyttjande av vattenkraften. På denna historiska mark och med detta kulturarv i ryggen startades Växbo Lin 1989. Alla produkter är vävda i 100% lin.


Bitz

Bitz producerar bl a färgglatt porslin som gör din dukning roligare. Allt framtaget i syfte att förmedla matglädje och en hälsosammare vardag.

Meraki

Merakis produkter är designade och utvecklade i Danmark och inspirerade av skandinavisk estetik och skapade med kärlek och respekt för naturen.

House Doctor

House Doctor designar sina produkter internt och deras vision är att detaljer spelar roll. I grund och botten är det mer än vackra produkter - de skapar en känsla.

Pillivuyt

Pillivuytporslin tillverkas i Mehun-sur-Yevre i Frankrike och företaget grundlades redan 1818. Fabriken är idag modern men delar av tillverkningen sker fortfarande för hand.

Smartbox

Smartbox upplevelsepresenter ger mottagarna chansen att få mer tid för sig själva och varandra, uppmärksamma familjen och uppleva starka, personliga och känslofyllda ögonblick.

Bormioli

Bormioli Rocco är en ledande italiensk tillverkare av glas som grundades redan 1825.

Spiegelau

Spiegelaus historia började med att de skapade fina glasspeglar till de gamla kungliga domstolarna i Europa. Numera tillverkar de robusta, men ändå fina, glas. I fem århundraden har de arbetat med att kombinera hantverk med de senaste glasframställningsteknikerna.

KÖP GÅVOKORT

LÖS IN GÅVOKORT

Kundvagn

Din kundvagn är tom.