Bäst före-information
De flesta delikatesser har varit frysta och kan tina upp under transporten. De ska inte frysas om (rom är dock ett undantag). Hållbarheten i kylskåp varierar och nedan ser du hur länge du kan förvara din produkt i oöppnad respektive öppnad förpackning.
Produkt
|
Hållbarhet oöppnad förpackning
|
Hållbarhet öppnad förpackning
|
Ankbröst |
3 dagar |
bör konsumeras |
Ankconfit |
3 dagar |
1 dag |
Blinier |
3 dagar |
bör konsumeras |
Chililax, enbärslax |
5 dagar |
bör konsumeras |
Olivoljor |
se förpackning |
se förpackning |
Delikatessmarmelad |
se förpackning |
se förpackning |
Fjällröding |
2 dagar |
bör konsumeras |
Hjortstek |
5 dagar |
bör konsumeras |
Hummer |
3 dagar |
bör konsumeras |
Lax (rökt/gravad) |
14 dagar |
5 dagar |
Ostar |
se förpackning |
se förpackning |
Rom |
3 dagar |
bör konsumeras |
Serranoskinka |
se förpackning |
se förpackning |
Smaksatta salter |
se förpackning |
se förpackning |
Vannameieräkor (ASC*) |
1 dagar |
bör konsumeras |
* Aquaculture Stewardship Council är en global hållbarhetsmärkning för odlade fisk- och skaldjursprodukter.